Hur många kcal finns i en omelett?

En omelett som endast består av tre vispade ägg innehåller cirka 150 kcal. Beroende på om du väljer att ha olika fyllningar i din omelett kommer kaloriinnehållet att kunna variera mycket. En omelett går att göra både kalorisnål och väldigt rik på kalorier.

Fyllningen avgör

Precis som frågan om hur många kcal en pizza innehåller är det svårt att ge ett enkelt svar på hur omelett kcal innehållet ser ut. Du kan välja att äta en omelett endast gjord på ägg och då kommer det vara en relativt kalorisnål måltid. Ägg innehåller också mycket protein som är mättande, vilket är bra om du vill gå ner i vikt.

Vill du ha en matigare omelett kan du välja att ha en fyllning i den, du kan exempelvis fylla den med riven ost eller en svampstuvning. En deciliter riven ost innehåller cirka 200 kcal. Det skulle innebära att din totala omelett då innehåll 350 kcal. En omelett med svampstuvning kommer att innehålla betydligt mer kcal. En omelett och stuvning med grädde kan totalt innehålla cirka 600 kcal.

För dig som vill gå ner i vikt är omelett ett mycket bra alternativ eftersom det går att göra så pass kalorisnålt. En omelett innehåller mindre kcal än vad en soppa från Cambridge gör och innehåller mycket vitaminer och mineraler.

Om du tycker att endast en omelett känns för snålt kan du komplettera med en sallad. Sallad på exempelvis vitkål, morötter och bladspenat innehåller få kcal men ger bra mättnadskänsla. Det kommer också ge dig mycket fibrer och vitaminer.

Anpassa storleken på din omelett

Du kan också anpassa kcal i din omelett genom att göra den på olika antal många ägg. En standardomelett brukar vara gjord på tre ägg, men du kan använda både fler eller färre. Vill du dra ner på fettet, som innehåller mycket kalorier kan du använda endast äggvitan från några ägg. Då kommer omeletten bli kalorisnålare men innehålla mer protein procentuellt. Protein är det bästa näringsämnet att få i sig när man försöker gå ner i vikt. Det innehåller få kcal men ger mycket mättnadskänsla.

Lämna en kommentar

Item added to cart.
0 items - £0.00