Gå ner 20 kg i vikt

Att gå ner 20 kg i vikt är mycket men absolut inte omöjligt för någon som har stor övervikt. Du behöver göra en uträkning på hur mycket kcal du ska äta varje dag för att gå ner i ett visst tempo.

Gå ner 20 kg snabbt

Hur snabbt du kan gå ner beror på hur stor övervikt du har i dagsläget. För att gå ner i vikt behöver du ligga på ett kaloriunderskott men kaloriunderskottet kan inte vara allt för stort. Du behöver fortfarande få i dig all näring din kropp behöver och det kan vara svårt om du äter allt för lite.

Du behöver börja med att göra en uträkning på hur mycket kalorier din kropp använder idag. Det kan du enkelt räkna ut genom olika formler där du anger din vikt och din längd samt ibland även din ålder. Utifrån det resultatet kan du sedan räkna ut hur mycket kalorier du bör äta för att gå ner i vikt. Det är inte rekommenderat att ligga på ett kaloriunderskott som är större än 500 kcal per dag.

Vill du gå ner 20 kg snabbt men ändå hälsosamt bör du alltså äta 500 kalorier mindre än vad du gör idag. Då beräknar man att man kan gå ner cirka 0,5 kg i veckan. Vill du gå ner snabbare än så kan du under en period ha ett ännu större kaloriunderskott. Då är det dock mycket viktigt att du tänker på vad du äter, så att du äter mat som är näringstät. Ett förslag kan vara att använda sig av en pulverdiet eftersom innehållet i måltidsersättningarna är väl genomtänkt.

Gå ner 20 kg på 3 månader

Vill du gå ner 20 kg på 3 månader behöver du börja med att räkna ut ditt nuvarande energibehov. För en man som är 180 cm lång och även 100 kg är det cirka 2 300 kcal per dag. För att kunna gå ner 20 kg på 3 månader behöver du gå ner cirka 1,6 kg i veckan. Detta är väldigt mycket att gå ner, men är inte omöjligt för någon med stor övervikt.

Enligt beräkningar går man ner 0,5 kg i vikt per vecka vid ett energiunderskott på 500 kcal. Det innebär att du kommer behöva ligga på ett energiunderskott på cirka 1 500 kcal per dag. Du får alltså äta endast cirka 820 kcal per dag. Det kan du uppnå genom att exempelvis byta ut alla dina måltider mot Cambridge måltidsersättningar.

Gå ner 20 kg på 4 månader

Om samma person istället vill gå ner 20 kg på 4 månader måste kaloriunderskottet ligga på 1 200 kcal per dag. Det innebär att du kommer kunna äta 1 100 kcal per dag, något som är mer hälsosamt och hållbart och ger dig också större möjligheter att få i dig tillräckligt med näring.

En av de viktigaste faktorerna för att behålla motivationen vid en viktnedgång är att inte ha för bråttom. Därför kan det här vara ett bättre alternativ ibland. Även här kan måltidsersättningar vara ett bra alternativ, men du behöver kanske inte byta ut alla måltider under en dag.

Snabbaste sättet att gå ner 20 kg

Det snabbaste sättet att gå ner 20 kg på är att ligga på ett så stort kaloriunderskott som möjligt. Men du måste komma ihåg att du kan inte äta hur lite kalorier som helst. Du bör egentligen inte äta under cirka 1 200 – 1 500 kalorier per dag, beroende på startvikt och längd.

Det du kan göra är att istället öka din kaloriförbränning genom att lägga till träning. Under ett träningspass kan du förbränna cirka 300 – 600 kcal beroende på intensitet. Det betyder att du också kan äta så många kalorier mer och ändå gå ner i vikt.

Det snabbaste sättet att gå ner 20 kilo är därför att ligga på en rimlig nivå på kaloriunderskott. Vilket kan vara mellan 500 och 1 000 kcal beroende på din startvikt, och se till att du tränar ordentligt. På så vis kan du äta tillräckligt mycket för att vara säker på att du får i dig allt din kropp behöver.

Kom ihåg att du bör rådfråga en läkare och göra en hälsokontroll innan du påbörjar en bantningsmetod och innan du börjar med mycket fysisk träning. Vi är inga professionella dietister eller livsstilsexperter utan vill endast ge dig lite hjälp på traven.

Lämna en kommentar

Item added to cart.
0 items - £0.00