Hitta motivation till att gå ner i vikt

Så får du motivation till att gå ner i vikt

Att hitta motivationen till att gå ner i vikt kan ibland vara svårt. Men det finns en del knep att ta till för att öka och hålla i motivationen.

  • Ha en konkret och tydlig målbild med din viktnedgång
  • Se till att du har en genomtänkt strategi
  • Hitta en viktnedgångsmetod som passar dig
  • Ha inte för bråttom
  • Acceptera att du inte alltid kommer att ha motivation

Sätt upp en tydlig målbild med din viktnedgång

För att det ska vara värt att fortsätta även de dagar det känns tungt är det viktigt att du har en målbild om vad du vill uppnå med din viktnedgång. Bestäm dig för hur många kilo du vill gå ner i vikt samt när du ska ha nått ditt mål.

Fundera också på vad du vill få för resultat av din viktnedgång. Vad kommer bli bättre när du har gått ner i vikt? Är det för att du vill kunna leka med dina barn bättre, känna dig piggare eller har du ett hälsotillstånd du vill kunna förbättra? Skriv upp ditt mål och din målbild, ju tydligare desto bättre. Då kan du titta på det när du känner att det känns tungt.

Gör upp en plan för hur du ska gå ner i vikt

Gör en extremt tydlig plan som du kan följa. Du kan bestämma dig för om du ska äta enligt en viss bantningsmetod och hur det ska gå till. Lämna ingenting åt slumpen utan se till att du har planerat igenom precis allting. Behöver du varje dag ta ett nytt beslut om din viktnedgång kommer du till slut att falla tillbaka i dina gamla vanor.

Har du en plan som du kan följa, behöver du ”bara” genomföra planen. Men faktum är att själva genomförandet är många gånger enklare än den mentala biten med att tänka ut en strategi. Vet du exakt vad du ska äta varje dag hela veckan behöver du inte börja fundera på det när du kommer hem från arbetet och är trött.

 

Hitta en metod som passar dig

Vad som fungerar för oss är väldigt olika. För en del passar en pulverdiet väldigt bra eftersom det kräver minimalt med tankeverksamhet. För andra blir det outhärdligt att bara äta måltidsersättningar. Det finns många metoder för att gå ner i vikt, allt handlar bara om att få i dig färre kalorier än vad du gör av med. Att gå ner i vikt behöver inte innebära att du ska äta tråkig mat.

Ha inte för bråttom

Ett riktigt bra sätt att tappa motivation till att gå ner i vikt är att sätta upp för höga mål som du sedan misslyckas med. Viktnedgång tar tid, speciellt om den ska vara bestående. Låt det ta tid, på så vis hinner även din hjärna med i förändringarna.

Acceptera att motivation kommer och går

En viktig sak är att inse att du behöver inte ha motivation varje dag för att gå ner i vikt. Motivation kommer och går, det måste vi acceptera. Därför är det viktigt att du har en plan att följa. Då blir det lättare att fortsätta även under en motivationssvacka.

Håller du i din diet kommer motivationen att komma tillbaka – det är nästan en garanti.

 

Lämna en kommentar

Item added to cart.
0 items - £0.00