Så mycket kostar en PT

För att kunna gå ner i vikt är det viktigt att man både tränar och äter rätt. Men om man saknar den motivation som krävs för att träna kan en PT, eller personlig tränare vara ett bra alternativ. I den här artikeln upplyser vi dig om vilket pris som gäller för en PT, både per månad och per timme.

 

Vad kostar en PT per timme?

En PT kostar i regel mellan 500 och 1 000 kronor per timme. Det pris du betalar beror främst på var du bor, då personliga tränare som arbetar i storstäder ofta tar 900 till 1 000 kr per timme. Utöver det påverkar PT:ns utbildning, erfarenhet och gymmets beläggning det pris du betalar.

 

Vad ligger priset för en PT på per månad?

En PT kostar cirka (750*5=3750) 3 750 kr per månad. Vi räknar i detta fall med att du tränar med din PT fem timmar per månad, och att det pris som gäller ligger på 750 kronor per timme. Notera att man ibland kan få rabatt om man beställer flera pass på en och samma gång.

Den faktorn har vi inte räknat med i den uträkning som vi presenterat ovan.

 

Läs mer: Så kan du gå ner 20 kg i vikt

 

Hur ofta ska man träna med en PT?

Du bör genomföra 4 till 6 pass med en PT per månad. Om du vill spara pengar kan du välja att ta färre pass. Det vill säga genomföra fler träningspass själv, samtidigt som du tänker på allt det som din PT har berättat för dig. Det är ofta en bra idé att träna lika frekvent själv, som med sin PT.

Som Friskis och Svettis i Jönköping förtydligar kan man även tjäna pengar på att dela på en PT tillsammans med en kompis.

 

5 saker som särskiljer en bra PT från en dålig PT

  • En bra PT ger dig kostråd, och räknar inte bara reps.
  • En bra PT planerar din träning i förväg, både kort- och långsiktigt.
  • En bra PT klarar av att rehabilitera dig om du skulle skada dig.
  • En bra PT anpassar din träning så att den passar dina förutsättningar.
  • En bra PT sätter upp långsiktiga mål, och ser till att du följer dem.

Timkostnaden för en bra PT ligger ofta på nära 1 000 kronor i timmen. Dåliga PT:s kan ibland kosta så lite som 200 kronor per timme. Det är alltid en bra idé att betala mer för en PT som vet vad hen gör. Med en dålig PT i ryggen är det lika bra att spara pengarna och träna själv. Eller förslagsvis byta till en PT som vet vad hen gör.

 

Lästips: Fem perfekta tips för att gå ner i vikt

 

2 sätt att finansiera en PT

 

1. Privatlån (ränta på cirka 7,5 %)

Om du tar ett privatlån för att finansiera din PT betalar du i regel en ränta på cirka 7,5 %. Du behöver inte pantsätta någonting, och avbetalningstiden är flexibel. Det är sällan en långsiktigt smart idé att låna för att ha råd med PT, men ett privatlån kan vara en bra början som gör att har råd att komma i gång.

Om du bestämmer dig för att ta ett privatlån är det viktigt att du jämför kreditorernas låneerbjudanden på nätet. Hos en låneportal kan du jämföra låneerbjudanden från många långivare med en och samma kreditupplysning. Och då långivarna tvingas tävla om att erbjuda dig det bästa lånet har du en stor möjlighet att bli beviljad ett lån med bra ränta.

Om du vill veta mer om hur man jämför lån på nätet rekommenderar vi att du väljer att läsa vidare här.

 

2. Snabblån (ränta på cirka 39 %)

Du ska aldrig ta ett snabblån för att finansiera din PT. Räntan är hög, vilket medför att det är enkelt att hamna i en skuldfälla. Ett snabblån är försvarbart om man exempelvis inte har råd att laga bilen för att ta sig till jobbet. Men långsiktiga investeringar ska du aldrig finansiera med ett snabbt lån.

Lämna en kommentar

Item added to cart.
0 items - £0.00